ClubJuridic.ro Q&A

Ghid practic Excel

Cum sa lucrati rapid si fara erori: exemple rezolvate pas cu pas

Click aici>>


"Rog ajutor contestatie la executare"

Buna seara.Va cer si eu ajutorul intr-o problema.Am pe rol o contestatie la executare,am invocat perimarea intrucat am primit prima somatie in 2009 si in 2011 am primit o alta somatie,in acelasi dosar de executare.Am reusit cu greu sa obtin o copie a dosarului de executare,dosar in care am descoperit nereguli grave si am inaintat aceasta copie instantei.In dosarul executional sunt inregistrate 3 cereri de staruinta in executare a creditorului,1.2.si 3,dintre care o cererede staruinta3 este de fapt copia altei cereri de staruinta 2 insa este inregistrata in alta zi de catre executor intrucat cererile sunt scrise de mana,nu sunt tip,in cereri creditorul nu a scris data cu mana si inclusiv semnatura este copie,de fapt se vede cu usurinta ca este copia cererii de staruinta 2.
Am avut un termen acum cateva zile si am sesizat instanta cu privire la aceasta cerere de staruinta.Am vazut de curand pe portal ca s-a dat un termen pt pronuntare pt saptamana viitoare,inseamna ca saptamana viitoare se va da solutia?Nu trebuia sa se amane pentru a solicita de la executor dosarul executional in original pentru a vedea ca exista acea copie in dosar si ca este tot copie si in dosar?Sau instanta poate analiza pe baza copiei dosarului executional pe care am depus-o?
Oare este posibil ca instanta sa nu ia in calcul faptul ca acea cerere de staruinta este copia altei cereri de staruinta,ceea ce dovedeste faptul ca,creditorul nu a mai staruit in executare?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
In dosar mai sunt multe alte nereguli insa nu lungesc acum problema.
Va multumesc.

Adaugata in
 • Executare silita

Nona Nona
 User  Nona Nona a intrebat la 14 Ian. 2012

 

12 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nona Nona
 User Nona Nona a raspuns userului Ana Maria Borz la 19 Ian. 2012
Buna seara.Va multumesc pentru raspunsurile d-voastra.Eu nu contest faptul ca cererea se poate depune prin fax sau posta electronica,problema este ca aceasta cerere este fotocopia se vede dupa semnele din cerere altei cereri de staruinta care se afla depusa in original la dosarul executional.Daca era trimisa prin fax trebuia sa apara pe pagina data,ora si nr de fax de la care a fost trimisa.Eu am trimis cererea pentru solicitarea copiei dosarului executional prin fax si a aparut pe pagina ca a fost trimisa in data x la ora y de la nr de fax z,mai mult,creditorul a trimis titlul executoriu prin fax la executor si la fel a aparut pe fiecare pagina data,ora si nr de fax de la care a fost trimis,ori aceasta cerere nu avea nici un element care sa dovedeasca faptul ca a fost trimisa prin fax sau prin posta electronica.In alta ordine de idei,nu cred ca,creditorul s-a prezentat la un interval de 6 luni de la ultima cerere de staruinta la executor si a solicitat sa faca copie dupa o cerere de staruinta depusa de el anterior pentru a o depune la momentul respectiv in ideea de a-si manifesta staruinta in executare,cand era mai usor sa scrie pe loc o cerere de staruinta.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2012
Potrivit art.93 din Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti, cererea de chemare în judecată , precum si orice alta cerere in justitie, se depune personal sau prin serviciile poştale, curier sau fax.
Ori prin fax nu se poate pretinde forma in original a cererii de chemare in judecata sau a altei cereri, mai mult chiar, unele cereri se pot trimite si pe adresa de posta electronica.
Ma intreb de ce s-ar cere obligatoriu la dosarul executional originalul cererii de continuare a executarii silite.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns userului nona nona la 18 Ian. 2012
Se pare ca sunt multe nereguli in dosarul dvs.; de aceea ar fi trebuit sa apelati la ajutorul unui avocat .

In ceea ce priveste intrebarea referitoare la fotocopia cererii de staruinta; este clar ca aceasta trebuia depusa in original deoarece, in lipsa unor prevederi legale care sa o vizeze expres, acestei cereri i se aplica dispozitiile privitoare la cererile in justitie in general.
Or, dispozitiile mai sus mentionate prevad obligativitatea depunerii cererii personal sau prin posta.Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2012
Art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”
Actele de executare efectuate de executor, respectiv notarea somatiei imobiliare in cartea funciara, evaluarea imobilului, publicatiile de vanzare cu respectarea termenelor, toate sunt acte de executare si proceduri de durata, iar efectuarea acestora intrerupe perimarea executarii.
Cererea de continuare a executarii silite a unui imobil trebuie sa fie urmata in mod normal de actele de urmarire mentionate, dar in practica se foloseste metoda de a depune doar o cerere de continuare a executarii pentru a intrerupe perimarea.
Va postez mai jos un link cu o discutie putin mai ampla pe marginea perimarii executarii silite si a insemnatatii depunerii cererii de continuare a executarii fara sa fie urmata de acte de urmarire.Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2012
Instanta solicita ACVIRAREA dosarului executional, iar acvirarea nu presupune atasarea dosarului ORIGINAL, ci copia intregului dosar, respectiv copii conforme cu originalul a tuturor actelor intocmite de BEJ.
E adevarat ca este un termen putin uzitat in afara birourilor de executare silita si a instantei, dar in sfera dreptului executional, a acvira inseamna a atasa la dosarul de fond, un alt dosar in copie completa.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nona Nona
 User Nona Nona a raspuns userului Laura Mata la 16 Ian. 2012
Buna ziua.Multumesc pt.raspuns.Sunt obligata la plata unei sulte,executarea s-a realizat prin urmarirea unui bun imobil,deci nu prin poprire.Imobilul a fost deja adjudecat in contul creantei.Cum am spus am primit o somatie in 2009 si una in 2011,in somatia din 2011 scria ca este somatia nr.6,am reusit ,cu greu, sa obtin o copie a dosarului executional si spre surprinderea mea am descoperit ca in dosarul de executare executorul a mai emis alte 4 somatii insa la alta adresa,adresa pe care executorul mi-a impus-o ca fiind resedinta,desi nu am avut niciodata resedinta la acea adresa si nu am cerut sa fiu notificata la alta adresa afara de cea din buletin si mai ales ca executorul stia ca trebuie sa-mi comunice actele la adresa dn buletin ,dovada fiind somatia nr.1 si 6.La acele somatii trimise la alta adresa executorul nu are nici dovada comunicarii somatiilor,astfel ca puteau fi scrise oricand si introduse in dosarul de executare,intrucat dosarul nu era numerotat,la fel si cererile de staruinta putea fi introduse oricand deoarece creditorul nu a trecut data in cereri.Cererea de staruinta care este fotocopia altei cereri de staruinta insa este inregistrata in alta zi nu dovedeste clar staruinta in executare a creditorului,adica se poate ca ,creditorul sa nu se mai fi interesat de executare o anumita perioada si executorul probabil a facut fotocopie dupa ultima cerere de staruinta a creditorului,a inregistrat-o in alta zi la un interval de 6 luni intre ele,mai ales ca dupa aceasta cerere de staruinta fotocopie nu mai este la dosar alta cerere de staruinta desi ar trebui sa fie.Cum dovedeste creditorul ca a staruit in executare daca acea cerere este fotocopia altei cereri inclusiv semnatura ?
Multumesc.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2012

In nici un caz, instanta nu va cere dosarul executional ORIGINAL de la executor, deoarece asta ar echivala cu o suspendare a executarii silite; executorul judecatoresc, in lipsa dosarului executional, nu ar avea cum sa mai intocmeasca acte de executare silita.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2012
La intrebarea referitoare la pronuntare, ati intuit corect raspunsul; daca s-a dat termen pentru pronuntare, atunci se va da solutia.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2012
Potrivit art. 389 C. proc. civ. :” 1 Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire , executarea se perima de drept si orice parte interesata poae cere desfiintarea ei. 2 In caz de suspendare a executarii , termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii. “

Perimarea poate fi invocata de catre debitor in termen de 15 zile de la data indicata la art. 401 alin.1 C. proc. civ.

Insa, exista cazuri in care perimarea nu se aplica, de exemplu: in cazurile in care legea incuviinteaza executarea silita fara somatie sau in cazul executarii silite a creantelor fiscale etc.

De aceea , pentru un raspuns cat mai complet , ar trebui sa precizati si pentru ce sunteti urmarita silit.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nona Nona
 User Nona Nona a raspuns userului Ana Maria Borz la 16 Ian. 2012
Buna ziua.Multumesc pentru raspunsul d-voastra prompt.Dar cum putea creditorul sa faca copie dupa cererea precedenta daca aceasta se afla deja la biroul executorului,mai ales ca ,creditorul are domiciliul in alta localitate?Cum ?A mers la un interval de 6 luni la biroul executorului doar ca sa faca copie dupa cererea precedenta?Nu putea sa scrie atunci o cerere daca tot s-a deplasat pana acolo?Sau nu trebuia ca macar semnatura sa fie in original?


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2012
Daca din 2009 si pana in 2011, dupa primirea somatiei nu au mai fost efectuate impotriva dumneavoastra acte de urmarire, atunci a intervenit perimarea.Daca in acest interval au avut loc de urmarire silita sau macar la fiecare 6 luni creditorul a depus o noua cerere de executare silita, atunci executarea nu s-a perimat.
In concluzie, trebuie doar sa demonstrati ca intre cererile de executare silita sau actele de urmarire, s-a scurs un interval de timp mai mare de 6 luni, iar instanta constata perimarea.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2012
In contestatiile la executare, de regula, instanta dispune acvirarea dosarului executional existent la biroul de executare silita, indiferent de actele sau copiile depuse de contestator.
Privitor la cererea de executare depusa de creditor, nu exista obligativitatea depunerii acesteia in original sau inscris autentic,etc. Creditorul poate sa o scrie de mana, sa o copieze pe cea precedenta, etc, nu este nevoie neaparat de un formular tipizat, desi exista aceste formulare la birourile de executare silita.


Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubJuridic.ro
Sectiuni
 • Abuzuri
 • Accidente
 • Amenzi
 • Asistenta juridica
 • Bunuri si valori imobiliare
 • Cadastru-intabulare
 • Cartea funciara
 • Codul civil
 • Codul penal
 • Concediu
 • Consilieri juridici
 • Contracte
 • Despagubiri
 • Divort
 • Drepturile omului
 • Evaziune fiscala
 • Executare silita
 • Faliment
 • Impozite si taxe
 • Insolventa
 • Mostenire
 • Organizare judecatoreasca
 • Persoane juridice
 • Prejudicii-daune
 • Proces verbal
Expertii nostri
oana mindrescu
Georgeta Stoican violeta dode Vasile Docan Monica Petrescu Aurelian Andreescu GINA COSERU
Video club