ClubJuridic.ro Q&A

Ghid de contabilitate pentru asociatiile de proprietari

- sfaturi, exemple si studii de caz -

Click aici>>

"Transformare post studii medii in studii superioare functionar public"

Buna ziua ! M-am incadrat ca functionar cu studii medii in anul 1993. In anul 2008 m-am inscris la Facultatea de Istorie din pasiune dar in acelasi timp ma gandeam si ca ar putea sa-mi fie de folos pe plan profesional in vederea transformarii postului de referent superior (studii medii ) pe care il ocupam.Din pacate,in anul 2010,ca urmare a restructurarilor din domeniul public,mi-am pierdut locul de munca.Am terminat facultatea in 2011. In anul 2013 s-a ivit un post identic cu cel pe care il pierdusem eu in cadrul institutiei in care lucram .Am dat concurs si am intrat din nou in randul functionarilor publici pe postul de referent superior.
La scurt timp m-am interesat sa vad daca nu s-ar putea transforma postul meu, din referent in inspector sau consilier, avand in vedere faptul ca am absolvit o institutie de invatamant superior . In plus, desfasor aceleasi activitati ca si colegii consilieri ,diferenta fiind doar la salariu (aprox.jumatate din cat castiga ei ).Raspunsul primit din partea conducerii a fost ca ,daca am candidat pe post de studii medii ,desi aveam studii superioare ,a fost optiunea mea,si prin urmare postul nu se poate transforma decat daca fac o alta facultate.

Intrebarea mea este : exista vreo portita juridica de a actiona in instanta institutia avand in vedere ca este nedrept sa nu mi se transforme postul pe motivul ca aveam studiile absolvite dinainte desi fac aceeasi munca ca si ceilalti colegi cu studii superioare ?

Ceea ce mi se pare ciudat este ca, spre exemplu ,cand suntem trimisi la diverse cursuri de specializare , perfectionare etc., unde participa doar functionarii cu studii superioare.,sunt recrutat si eu intre ei .

Ati mai avut vreun astfel de caz ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Tiberiu Mindrila

Adaugata in
 • Consilieri juridici
 • Litigii de munca

Tiberiu-cristian Mindrila
 User  Tiberiu-cristian Mindrila a intrebat la 29 Mar. 2017

 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tiberiu-cristian Mindrila
 User Tiberiu-cristian Mindrila a raspuns userului liviu marian gheorghe la 02 Feb. 2018
Multumesc pentru raspuns d-le Liviu.A trecut aproape un an de cand am lansat intrebarea despre transformarea postului si ,de atunci s-au mai intamplat unele lucruri ma refer la demersul facut de Avocatul Poporului la CCR privind neconstitutionalitatea art.68 din Statutul functionarilor publici,articol care este discriminatoriu si incalca unele articole din Constitutie dar si din alte acte internationale la cara Romania este parte.Din pacate acest demers s-a impotmolit in hatisul birocratiei si de 6 luni nu se mai stie nimic despre el.Detalii despre acest demers au aparut si in mass media cu argumente clare si precizarea articolelor care sunt incalcate.Statusul acestui dosar se poate verifica pe site-ul CCR,dosar nr. 2371 D /2017.In prezent zice ca dosarul este in faza de raport ( nu stiu ce o fi insemnand ).Este clar ca acel articol 68 este discriminatoriu atunci cand da posibilitatea de a promova in cariera doar pentru functionarii care au absolvit studii superioare in timpul exercitarii functiei si nu si pentru cei care au absolvit inainte.Cica asa a fost optiunea mea sa candidez pe un post de studii medii.Pai alt post nu era la data respectiva . Altfel spus, diploma mea este considerata ca si inexistenta pe toata durata angajarii.M-am gandit si la posibilitatea de a actiona institutia la care lucrez in instanta insa demersul meu ar ajunge in final tot la CCR pentru ca nu institutia este vinovata ci Legea 199 este stramba.Nu-mi ramane decat sa astept solutionarea din partea CCR sau ivirea unui post de functionar cu studii superioare.Varianta cu absolvirea unui master nu merge pentru ca masterul cica nu este considerat ca fiind absolvirea unei noi forme de invatamant. Ca la noi,la nimeni ! Daca mai aveti sugestii ,le astept cu placere .


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tiberiu-cristian Mindrila
 User Tiberiu-cristian Mindrila a raspuns userului liviu marian gheorghe la 02 Feb. 2018
am scris de 2 ori raspunsul si nu apare pe ecran.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Liviu Marian Gheorghe
 User Liviu Marian Gheorghe a raspuns la intrebare la 01 Feb. 2018
buna ziua.
din pacate raspunsul vine cu o mare intarziere, chiar azi am aflat de acest site cautand ceva si mi-am facut si cont de urilizator
puteti oricand sa actionati in instanta de judecata institutia, dar nu veti avea castig
din pacate, raspunsul primit de la institutie este legal din punct de vedere juridic
transformarea postului din studii medii in studii superioare este o forma de recompensare a angajatului, aflat in acel moment in relatii de munca sau de serviciu cu institutia respectiva, care isi imbunatateste pregatirea profesionala prin terminarea unei institutii de invatamant superior
faptul ca ati candidat pe studii medii desii aveati studii superioare, a fost optiunea dumneavoastra
acum nu stiu daca s-au scos la consurs si posturi cu studii superioare, daca s-au scos atunci poate fi perceput ca o recunostere tacita a faptului de incompetenta profesionala
ar putea fi o cale cat de cat legala ,,,, dar cam la marginea legalitatii
sa absolviti un curs de masterat si acela sa fie preceput ca o incercare de ridicare a nevelului profesional
dar repet ..... cam este la limita legala


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionela David
 User Ionela David a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2017
Buna ziua. Ma confrunt in prezent cu aceeasi situatie ca si a dvs. Va rog sa.mi spuneti daca ati rezolvat ceva, daca ati gasit solutii pt ca, mi.ar fi de ajutor..:). Astept raspuns. Multumesc! <br /> Ionela D


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tiberiu-cristian Mindrila
 User Tiberiu-cristian Mindrila a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2017
INTREBARILE NOASTRE PRIMESC RASPUNS GARANTAT AICI (PE CLUBJURIDIC.RO ) ? TREBUIA SA SPECIFICATI SI CAND PENTRU CA IN 10 ZILE NU MI-A RASPUNS NIMENI. HALAL PROFESIONISTI !


Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubJuridic.ro
Sectiuni
 • Abuzuri
 • Accidente
 • Amenzi
 • Asistenta juridica
 • Bunuri si valori imobiliare
 • Cadastru-intabulare
 • Cartea funciara
 • Codul civil
 • Codul penal
 • Concediu
 • Consilieri juridici
 • Contracte
 • Despagubiri
 • Divort
 • Drepturile omului
 • Evaziune fiscala
 • Executare silita
 • Faliment
 • Impozite si taxe
 • Insolventa
 • Mostenire
 • Organizare judecatoreasca
 • Persoane juridice
 • Prejudicii-daune
 • Proces verbal
Video club