ClubJuridic.ro Q&A

"Recuperare creante"

Buna seara, ma numesc Popescu si sunt PFA, am incheiat contract de colaborare(semnat stampilat) cu o firma de constructii, si anume executarea de sapatura mecanizata, am inceput in August anul trecut am lucrat pana la jumatatea lui Decembrie, am mai avut doua zile in
Ianuarie iar in februarie doua saptamani. Facturile neachitate sunt, incepand din 05.12.2013 scadente si urmeaza saptamanal cate o factura in suma de 24000 Ron, iar factura din februarie intra scadent pe 04.04.2013 de 7600Ron, ultima plata au facut-o pe 25.01.2012 de atunci tot ma amana. I-mi este frica sa nu bage firma in insolventa, e un grup mare de firme si au mai falimentat anul trecut in August una din firme, de altfel mai tot timpul auzi ca au mai infiintat o firma ba au falimentat alta etc. Cum ma sfatuiti sa-mi recuperez banii de la aceasta firma. Va multumesc pentru raspuns.

Adaugata in
 • Consilieri juridici
 • Recuperare creante

Vasile Popescu
 User  Vasile Popescu a intrebat la 02 Apr. 2013

 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Popescu
 User Vasile Popescu a raspuns userului Ana Maria Borz la 20 Dec. 2014
Buna seara,

am dat in judecata firma mai sus amintita, au facur apel, ...degeaba, am primit castig de cauza, si instanta a obligat pe ICCO Instal sa-mi plateasca facturile restante, taxa de tmbru si penalitati, toate in suma decca 36000, am apelat la un executor judecatoresc, dar din pacate, dupa spusele acestuia, nici acesta nu are cum sa scoata nimic de la firma aceea, adica ii tot suna si spun ca nu au banii sa plateasca, dar acea firma lucreaza de zori, cica le-au blocat conturile etc, acuma ce pot sa fac, as dori sa apelez in paralel si la alt executor judecatoresc, este posibil?

Va multumesc,
Cu deosebit respect,


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Popescu
 User Vasile Popescu a raspuns userului Ana Maria Borz la 09 Aug. 2013
Buna ziua,
Revin din nou cu problema mea in legatura cu creante la ICCO Instal Brasov, am notificat debitorul asa cum am fost indrumat de catre dumneavoastra, evident la cat de lipsiti de bun simt sunt debitorii, nu au achitat nimic, ba mai mult, nici nu mai raspund la telefon, si culmea ... sunt vizibil deranjati si ofensati cand merg la dumnealor la sediu, practic ii jignesc cu pretentiile mele.
Am facut cerere de chemare in judecata pe data de 24.04.2013 , pana acuma inca nu am primit nici o notificare, am inteles ca este de durata acest demers.
Intrebarea mea este ce urmeaza acuma? Daca in cazul unei solutii favorabile mie, debitorul se comporta la fel si refuza sa-mi plateasca ce pot sa fac?
Va multumesc pentru raspuns,
Cu deosebita stima,
Popescu.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Popescu
 User Vasile Popescu a raspuns userului Ana Maria Borz la 25 Apr. 2013
Buna ziua, revin din nou in legatura cu problema mea, am notificat debitorul in scris cu confirmare de primire prin posta Romana, tot nu a platit, acuma am depus o cerere de chemare in judecata, am depus la dosar o copie a notificarii, a dovezii de primire prin posta Romana, a contractului de prestari servicii incheiat intre noi, a facturilor emise catre dumnealor semnate de catre un reprezentant al lor a situatilor de lucrari atasate fiecarei facturi, si am mai cerut pe langa achitarea contravalorii facturilor si a unor penalitati de 0.1% pe zi prevazute in contract. Ce urmeaza sa fac in cazul in care si dupa pronuntarea sentintei refuza sa plateasca, si cat estimati ca va dura acest proces. Va multumesc pentru raspuns si va doresc numai bine.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Popescu
 User Vasile Popescu a raspuns userului Ana Maria Borz la 03 Apr. 2013
Tocmai am redactat o notificare, si o voi expedia luni prin posta Romana cu confirmare de primire si continut declarat.Inca o data va multumesc mult, o seara placuta


Cu deosebita stima.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns userului Vasile Popescu la 03 Apr. 2013
Va rog sa fiti atent ca somatia sa nu fie o actiune in instanta care era anterior noului Cod de procedura civila reglementata de OG 5/2001, ci doar o notificare a debitorului.
Mai ales nu uitati sa comunicati notificarea prin executor judecatoresc sau prin recomandata cu confirmare de primire si continut declarat.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Popescu
 User Vasile Popescu a raspuns userului Ana Maria Borz la 03 Apr. 2013
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, in doua zile o sa am si ultima factura scadenta, luni voi trimite somatia de plata( am gasit ceva pe net si o sa o adaptez), iar daca nici in urmatoarele 15 zile nu or sa plateasca o sa va mai deranjez inca odata pentru a afla care sant urmatorii pasi care trebuiesc parcursi, inca o data va multumesc pe aceasta cale si va doresc numai bine.

Cu deosebit respect,
Popescu Vasile.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2013

Puteti apela la o procedura rapida prevazuta de noul Cod de procedura civila si anume procedura ordonantei de plata.
Are avantajul ca are taxa de timbru mica, fixa si termen de solutionare relativ redus.
Aceasta procedura se aplica creantelor certe, lichide şi exigibile constând în obligaţii de plată a unor sume de bani care rezultă dintr-un contract civil, inclusiv din cele încheiate între un profesionist şi o autoritate contractantă, constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege.
O etapa obligatorie pentru promovarea acestei proceduri este somarea debitorului.
Somaţia se comunică prin executor judecătoresc sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire cu conţinut declarat.
Debitorul este somat să achite debitul în termen de 15 zile de la primirea somaţiei, în caz contrar creditorul fiind îndreptăţit să introducă cererea pentru ordonanţa de plată.
Deci puteti incepe prin notificarea debitorului, stimate domnule Popescu.


Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubJuridic.ro
Sectiuni
 • Abuzuri
 • Accidente
 • Amenzi
 • Asistenta juridica
 • Bunuri si valori imobiliare
 • Cadastru-intabulare
 • Cartea funciara
 • Codul civil
 • Codul penal
 • Concediu
 • Consilieri juridici
 • Contracte
 • Despagubiri
 • Divort
 • Drepturile omului
 • Evaziune fiscala
 • Executare silita
 • Faliment
 • Impozite si taxe
 • Insolventa
 • Mostenire
 • Organizare judecatoreasca
 • Persoane juridice
 • Prejudicii-daune
 • Proces verbal
Video club