ClubJuridic.ro Q&A

"pot scapa de executare silita?!"

Buna ziua! Situatia mea se prezinta astfel: Undeva prin luna decembrie 2009, mi s-a oferit un post la clubul sportiv fc farul Constanta, ca jucator de fotbal de catre directorul economic si resurse umane. Conditia ca eu sa activez la club era sa fac un card de credit la banca cec bank de 10000euro, din care suma de 40 de milioane imi apartinea mie ca fiind primul salariu. Restul revenindu-i clubului sau directorului, cu conditia ca acesta sa plateasca ratele lunare pana se va acoperi tot imprumutul. Am fost de acord....... Impreuna cu directorul am fost la banca, acesta a completat toate contractele/formularele necesare pt imprumut, venindu-mi mie sarcina la sfarsit doar de a semna. Vazand ca exista o carte de munca pe numele meu, o adeverinta de salariat am crezut ca totul e pe bune. Totul a fost in regula, au sosit cardurile, am luat cei 40 de mil si am
asteptat sa fiu chemat sa activez la club insa acest lucru nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi. Prin luna mai 2010, am fost contactat de catre recuperatori comunicandu-mi ca am de platit suma de 10 000 euro + dobanzi...etc. Atunci am depus o plangere penala impotriva acestui director la procuratura de pe langa jud Cta. De atunci am dat doar o declaratie la sectia de polite unde a fost trimisa plangerea mea si de atunci nu s-a mai intamplat nimic. Am aflat ca nu eram singurul inselat, ci mai sunt inca 35 de persoane in aceasi situatie. De acest caz s-au ocupat cei de la ipj cta, apoi a fost transferat la criminalistica unde am fost sa dau si eu o declaratie recent. Ca o sa-l gaseasca pe director vinovat sau nu banca oricum n-o sa primeasca nici un ban de la acesta. Recuperatorii m-au stresat un timp cu telefoanele apoi au incetat, insa am primit o somatie de la executorul judecatoresc. Nu detin nici un bun. M-am intalnit cu acesta i-am explicat situatia si a ramas sa trimita o scrisoare la primaria din orasul meu pt a verifica daca am vreun bun pe numele meu. Ma contacteaza din nou telefonic si-mi comunica ca trebuie sa merg pana la el sa semnez un proces verbalcare afirma ca am fost inselat si ca am depus o plangere si alte acte pe care nu mi le-a adus la cunostinta. Deocamdata nu am intrat in procedura de executare silita. Intrebarile la care caut un raspuns pana la sfarsitul lunii termen pe care mi l-a dat executorul de a ma prezenta la el sa-i semnez cele mentionate sunt:
- Daca e recomandat sa ma mai vad sau nu cu executorul, sa semnez ceea imi va prezenta?
- Detin un cont normal cu card la bcr, il folosesc periodic pt unele tranzactii. Acesta va fii afectat daca voi intra in procedura de executare silita?
- Am vreo sansa sa scap de aceasta executare prin faptul ca sunt victima unei inselaciuni si ca am depus o plangere penala ? Executorul judecatoresc mi-a spus ca nu, insa mi-a mentionat ceva de genu "poti sa te interesezi daca pe baza acestei plangeri se poate anula titlul de contract"
- Daca totusi ajung sa fiu executat silit, in cat timp voi fi din nou curat, sa pot avea un bun pe numele meu si sa nu-i intereseze pe altii de acesta smile

Orice parere e bine venita si pt orice sfat recomandat voi ramane recunoscator.
O zi buna si va doresc sa fiti feriti de probleme!

Adaugata in
 • Codul civil
 • Executare silita

Marcus Viorel
 User  Marcus Viorel a intrebat la 21 Nov. 2011

 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Executarea silita se suspenda de drept cand obligatia este constatata printr-un inscris autentic si se pune în mişcare acţiunea penală împotriva pretinsului autor al falsului, însă, dacă înscrisul autentic este defăimat ca fals, pe cale incidentală, în faţa instanţei civile, suspendarea executării este lăsată la aprecierea instanţei


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns la intrebare la 28 Dec. 2011
De asemenea, ar trebui sa mai stiti ca, suspendarea judecatii in temeiul art. 244 alin. 1 pct. 2 C. proc. civ. este facultativa pentru instanta.
Cu alte cuvinte, este la alegerea instantei daca suspenda sau nu judecata in cazul mai sus mentionat.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns la intrebare la 28 Dec. 2011
Suspendarea judecatii in temeiul art. 244 alin. 1 pct. 2 C. proc. civ. nu se poate dispune decat daca s-a inceput urmarirea penala.
O simpla plangere penala nu poate constitui , prin ea insasi, temei suficient pentru suspendarea judecatii.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns la intrebare la 27 Dec. 2011
Contractul de credit bancar este titlu executoriu in temeiul caruia, creditorul poate cere executarea silita.
Executarea silita are loc pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobanzilor , penalitatilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum si a cheltuielilor de executare silita.
Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite numai daca sunt urmaribile potrivit legii.
In faza executarii silite, debitorul are dreptul de a participa la executare, personal sau prin reprezentant.

Intr-adevar, dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani. Insa, trebuie sa stiti ca, termenul de prescriptie se intrerupe pe data depunerii cererii de reluare a executarii, in conditiile art. 371ind. 6 alin.1 C. proc. civ.
Dupa intrerupere, incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
Cu alte cuvinte, daca , inainte de a se implini termenul de prescriptie de 3 ani, creditorul depune cerere de reluare a executarii, va incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 3 ani s.a.m.d.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2011
Puteti formula o contestatie la executare la titlu in cadrul careia sa sustineti toate aspectele de mai sus. Solicitati suspendarea executarii silite si depuneti dovada introducerii plangerii penale impotriva directorului.
Dar, daca nu aveti bunuri pe numele dumneavoastra, nu obtineti venituri si nu aveti disponibil banesc in contul de care ati pomenit si nici pe viitor nu-l mai folositi, nu aveti cum sa fiti executat silit fiind insolvabil.
Intrucat adresele de infiintare a popririi bancare se trimit la toate bancile, oriunde v-ati deschide pe viitor un cont, va putea fi blocat in termenul de 3 ani de exercitare a dreptului la executare silita.
De asemenea orice bun ati dobandi pe numele dumneavoastra in acest termen, va putea fi executat silit.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Mata
 Expert Laura Mata a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2011
Situatia dvs. pare a fi destul de complicata.
Recomandabil ar fi sa apelati la un avocat caruia sa-i prezentati situatia in detaliu.
Numai asa veti gasi o solutie adecvata si, poate, chiar favorabila cazului dvs.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2011
Trebuie sa discutati cu executorul judecatoresc, dar in privinta semnaturilor la care va referiti, depinde ce fel de acte privesc.
In cazul executarii silite, conturile pe care le detineti vor fi blocate in limita sumei datorate si orice sume de bani viitoare vor intra in respectivele conturi, vor fi indisponibilizate.
Contractul de credit bancar este titlu executoriu si pe baza lui puteti fi executat silit, iar dreptul la executare se prescrie in 3 ani.
Daca reusiti sa dovediti inselaciunea si sa anulati contractul, puteti, eventual sa va recuperati prejudiciul de la directorul in cauza, dar pana atunci veti fi executat silit.


Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubJuridic.ro
Sectiuni
 • Abuzuri
 • Accidente
 • Amenzi
 • Asistenta juridica
 • Bunuri si valori imobiliare
 • Cadastru-intabulare
 • Cartea funciara
 • Codul civil
 • Codul penal
 • Concediu
 • Consilieri juridici
 • Contracte
 • Despagubiri
 • Divort
 • Drepturile omului
 • Evaziune fiscala
 • Executare silita
 • Faliment
 • Impozite si taxe
 • Insolventa
 • Mostenire
 • Organizare judecatoreasca
 • Persoane juridice
 • Prejudicii-daune
 • Proces verbal
Video club