ClubJuridic.ro Q&A

"accident"

In 2011 tatal meu si-a pierdut viata intr-un accident rutier ,el se afla cazut pe partea carosabila innainte de producerea accidentului asa ca nu a creat o situatie fortuita soferului.Dupa 3 eexpertize ,expertii au concluzionat ca soferul putea sa evite accidentul daca conducea de asa maniera incat sa poata opri in spatiul sau de vizibilitate ,dar procurorii ii dau mereu scoatere de sub urmarire penala ,precizez ca soferul este un om cu mare influenta in judet .Singura cale de atac mi-a ramas contestatia in judecata ,dar tinand cont de influenta care o are mi-e teama ca o sa pierd si de data asta ,cum pot sa fac sa cer stramutarea cazului la Bucuresti de exemplu sau in alt judet?precizez ca atat de mare e influenta incat si avocatii care i-am angajat sau retras .

Adaugata in
 • Accidente

Lungulescu Cristina
 User  Lungulescu Cristina a intrebat la 20 Mar. 2013

 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lungulescu Cristina
 User Lungulescu Cristina a raspuns userului lungulescu cristina la 01 Apr. 2013
Am inregistrat dosarul in instanta ,am termen de judecata pe data de 19 aprilie ,stramutarea cazului o pot face dupa prima infatisare ,,unii avocati asa zic ,,nu mai stiu cum sa procedez ,M-am interesat si cine judeca cauza ,bineinteles ca un judecator venit nou in oras care coincide cu locul de resedinta al inculpatului ,mi se pare strigator la cer ,cu 8 judecatori care sunt la judecatoria locala sa judece tocmai unul care are resedinta in orasul vecin ,acelasi cu inculpatul .Urmarind pe google am gasit ca a mai judecat in 2008 un dosar civil unde inculpatul era parte in dosar ,reprezentand directia silvica unde este inginer silvic si castigand acest proces lung si de durata . sfatuiti-ma va rog ce este cel mai bine de facut ,sunt in culmea furiei ,nu pot sa cred cum functioneaza justitia din jud gorj.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lungulescu Cristina
 User Lungulescu Cristina a raspuns userului Ana Maria Borz la 22 Mar. 2013
Va multumesc!!Cred ca am inteles bine ,eu trebuie sa depun plangerea la parquet, iar procurorul trimite cauza spre judecata ,odata trimis in judecata pot sa cer stramutarea cauzei . Va multumesc ,cu stima si respect ,cristina!!


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns userului lungulescu cristina la 22 Mar. 2013
Stimata doamna Lungulescu, nu se poate cere stramutarea cauzei in faza de urmarire penala, iar trimiterea in judecata o face procurorul, nu dumneavoastra.
Dupa ce se face trimiterea in judecata si se inregistreaza dosarul la instanta, puteti cere stramutarea cauzei.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lungulescu Cristina
 User Lungulescu Cristina a raspuns userului Ana Maria Borz la 21 Mar. 2013
Buna ziua ,multumesc din suflet pentru raspuns ,mai am o nelamurire ,eu acum cererea de trimitere in judecata trebuie sa o fac la mine in oras deoarece dosarul sa intors de la prim procurorul de la judet ,la procuratura din localitate cu drept de contestatie in judecata in termen de 20 zile .Pentru cerererea de stramutare cum se procedeaza ?Odata depus la judecatoria din localitate trimit si cererea de stramutare la Inalta Curte de Casatie si Justitie?sau dupa ce se da sentinta judecatoreasca locala?


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lungulescu Cristina
 User Lungulescu Cristina a raspuns userului Ana Maria Borz la 20 Mar. 2013
Va multumesc din suflet,pentru ajutor!!!!


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Borz
 Expert Ana Maria Borz a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2013
In temeiul art.55 si urm. din Codul de procedura penala, puteti formula o cerere de stramutare pe care o depuneti la Inalta Curte de Casatie si Justitie si o motivati cu aspectele pe care deja le-ati mentionat.
Va postez un model de cerere pe care il adaptati situatiei dumneavoastra.


DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul (a) , domiciliata(a) in .. , avand calitatea procesuala de inculpat(a)/parte vatamata/parte civila/parte responsabila civilmente,
solicit STRAMUTAREA JUDECARII CAUZEI PENALE ce formeaza obiectul dosarului penal nr. /....., aflat pe rolul Judecatoriei/Tribunalului/Curtii de Apel, .. avand termen de judecata la data de ..
Motivele cererii:
Motivarea in fapt:
In fapt, ma aflu in proces cu inculpatul/(a) .. in calitatate de parte vatamata/parte civila/parte responsabila civilmente si consider ca exista motive temeinice care sa justifice stramutarea judecarii cauzei la o alta instanta egala in grad cu aceasta, deoarece la actuala instanta se constata existenta unei lipse de obiectivitate, de impartialitate impotriva mea, datorita influentei (temerii sau presiunii ori altor circumstante identice ca natura) exercitata de climatul in care se desfasoara procesul penal, fapt care imi creeaza temerea ca impartialitatea judecatorului cauzei ar putea fi atinsa si stirbita.
Faptele (dovezile) pe care se sprijina aceasta sustinere sunt urmatoarele:
mi s-a respins cererea prin care am solicitat sa se constate ca plangerea prealabila a fost tardiv introdusa;
martorii au fost intimidati;
s-au facut consemnari denaturate in incheierile de sedinta din data de . privind probatoriile administrate cu privire la sustinerile pe care le-am facut;
tolerarea unor neindepliniri de procedura la termenul din data de ..;
acordarea de amanari fara reala justificare, la cererea celeilalte parti;
incuviintarea de probe in rate, de natura sa duca la tergiversarea judecatii, care pun la indoiala obiectivitatea si impartialitatea instantei si face sa se nasca inevitabil suspiciunea de neincredere;
instanta a mai avut de rezolvat un asemenea caz, (dosar nr. /.. si, datorita unor influente exterioare, a pronuntat o solutie nelegala si netemeinica, rezultat pe care il intrevad si in acest dosar.
De aceea, consider ca in astfel de cazuri stramutarea judecarii cauzei la o alta instanta de judecata de acelasi grad devine un imperativ actual.
Motivarea in drept:
Imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 55 C. proc. pen., cu privire la temeiul stramutarii. Indeplinesc conditiile art. 55 alin. (2) C. proc. pen., cu privire la titularul cererii de stramutare.
Mentionez ca in aceasta cauza nu se gasesc/se gasesc arestati (daca se gasesc arestati, trebuiesc mentionati prin datele lor de identificare ), potrivit dosarului nr. .../.... .

Dovada motivelor temeinice ce justifica admiterea cererii de stramutare inteleg s-o fac, in plus, cu orice mijloc de proba admis de legea procesual penala.
Anexez la prezenta cerere, inscrisurile si probele pe care imi fundamentez cele sustinute.

Data depunerii
..


Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubJuridic.ro
Sectiuni
 • Abuzuri
 • Accidente
 • Amenzi
 • Asistenta juridica
 • Bunuri si valori imobiliare
 • Cadastru-intabulare
 • Cartea funciara
 • Codul civil
 • Codul penal
 • Concediu
 • Consilieri juridici
 • Contracte
 • Despagubiri
 • Divort
 • Drepturile omului
 • Evaziune fiscala
 • Executare silita
 • Faliment
 • Impozite si taxe
 • Insolventa
 • Mostenire
 • Organizare judecatoreasca
 • Persoane juridice
 • Prejudicii-daune
 • Proces verbal
Video club